0

RÅ Skincare

RÅ Skincare er en naturlig og effektiv hudpleieserie utviklet og produsert i Norge. RÅ benytter kraftfulle antioksidanter, essensielle fettsyrer, peptider, aminosyrer og fuktgivere som alle kan vise til en veldokumentert og positiv innvirkning på huden, og som bidrar til en sterk, jevn og vakker hud.

 

Vår filosofi er å skape hudpleieprodukter med en eksepsjonelt bra kvalitet, og som ivaretar hudens gode mikrobiom og hudbarriere slik at den får best mulige vilkår for å holde seg sunn og frisk. Vi, som alle andre hudpleiemerker, ønsker å bruke aktive ingredienser slik at du faktisk merker en forskjell på huden ved å bruke de. Vi velger ingrediensene med omhu, og kombinerer de beste råvarer fra naturen i kombinasjon med innovative lab-utviklede ingredienser som er bevist trygge og effektive for huden.

Vi har spesialisert oss på utvikling av produkter som passer sensitiv, reaktiv og overbehandlet hud, derfor settes de effektive ingrediensene da inn i baser som er milde og hudvennlige slik at produktet skal kjennes godt på huden.

Siden vi har fokus på utvikling av produkter for sensitiv hud, så har det vært helt naturlig for oss og ikke tilsette parfymer ansiktsproduktene. Derfor er alle våre ansiktsprodukter ment for daglig bruk, formulert uten noen form for parfymer. Dette bidrar til å minimere risiko for å utvikle allergi eller irritasjoner i hud og luftveiene.

I tillegg til våre parfymefrie produkter har vi en luksuriøs kroppsserie, som er tilsatt eteriske oljer og som gir en fantastisk duft til produktet. Eteriske oljer er naturlige parfymestoffer som alle inneholder allergener, som selv i små konsentrasjoner kan gi hudirritasjoner. Man bør derfor aldri overdrive bruken, og kun bruke de ved spesielle anledninger, og i såper som skylles bort ganske kjapt.

Konservering av alle vannholdige produkter er helt nødvendig for å hindre bakterievekst. Vi tilsetter konserverende ingredienser i mindre doser, og øderfor har alle produktene en Best før dato stemplet på etiketten som oppgir en utløpsdato. De fleste produktene har en utløpsdato på 24 måneder fra det er produsert og 6 måneder etter åpning. Det er en forholdsvis kort holdbarhet med tanke på at de fleste hudpleieprodukter på markedet ikke må oppgi holdbarhetstid. For at du som sluttforbruker skal sikres friske produkter har vi valgt å kjøre et såkalt «produksjon etter etterspørsel» konsept. Et konsept som vi mener, gir de aller «friskeste» produktene med den aller beste kvaliteten.

Vi utvikler og produserer alle produktene våre selv i Norge.  Den lille produksjonsenheten vår oppfyller de høyeste standarder for bærekraftig og etisk produksjon. Vi har også vårt eget lille laboratorium i produksjonsenheten vår. Der har vi brukt årevis med forskning og utprøving for å utvikle serien, og der kan vi gjøre daglige tester som er nødvendig i forbindelse med produksjonen. Ved siden av vår egen enhet har vi et tett samarbeid med hudpleiekjemikere og større laboratorier i forbindelse med utvikling.

 


RÅ Skincare utvikles og produseres i eget laboratorium og produksjonsenhet i Norge. Vi benytter ingen eller minimalt med konserverende stoffer og produserer etter et såkalt "produksjon etter etterspørsel" prinsipp. 

For å ha en frisk, myk og smidig hud med god barrierefunksjon, er det viktig å holde ytterhuden intakt. Ytterhuden består i første rekke av fettsyrer (talg), squalene og aminosyrer, samt hudens egne fuktighetsbevarende og surhetsregulerende stoffer som karbamid, hyaluronsyre og en pH-balansert melkesyre. De surhetsregulerende og fuktighetsbevarende stoffene trekker til seg vann fra omgivelsene og bidrar på denne måten til å holde ytterhuden fuktig.

En frisk ytterhud har i gjennomsnitt en pH-verdi på 4,5-5, noe som betyr at huden er litt sur. En hud med denne pH-verdien gjør at de fleste bakterier og virus som ikke trives i et surt miljø holder seg borte. Om hudens naturlige fuktighetsbevarende og surhetsregulerende stoffer minsker, vil det lett oppstå en ubalanse, og den vil føles tørr, irritert og begynne å klø. En ubalanse i hudens pH kan også føre til at huden får kviser (ikke hormonelle), flass og sopp. Slike symptomer kan være svært plagsomme, og er slett ikke uvanlig å oppleve. Dette oppstår gjerne etter perioder med hyppig dusjing, svømming i basseng med klor, vasking med sterke såper eller bruk av feile kosmetiske produkter. Det å dusje litt sjeldnere, bruke mildere renseprodukter og smøre huden med fuktighetskremer som inneholder naturlige surhetsregulerende og fuktighetsbevarende ingredienser kan i høy grad bidra med å fjerne disse hudtilstandene. 

 


x