Om oss

 

RÅ Skincare- fersk, parfymefri cosmeceuticals

 

RÅ Skincare er en proffesjonell hudpleieserie som selges gjennom hudpleiesalonger og klinikker i Skandinavia samt utvalgte spahoteller og nettforhandlere som er knyttet opp mot fysiske butikker og klinikker.

Produktene våre kjennetegnes først og fremst ved at aktive ingredienser er formulert inn i parfymefrie og lett syrlige pH balanserte baser. Dette for å skape den beste effekten på huden, uten å skape sensitivitet.

Ved å holde produktene våre så ferske som mulig så slipper vi å tilsette så mye konserveringsmidler i produktene, noe som bidrar til å gjøre de svært hudvennlige samt godt egnet for de med veldig sensitiv hud. Et utvalg av produktene våre har vist svært god effekt på hudtilstander som eksem, perioral dermatitt og rosacea. Vi har siden 2020 samarbeidet med Psoriasis- og eksemforbundet. 

 

I RÅ kombinerer vi både naturlige og syntetiske lab-utviklede ingredienser med dokumentert effekt på hudtilstander som arr, pigmentflekker, rynker, kviser, eksem mm. Vi bruker i stor grad såkalte hudlignende ingredienser. Dette er ingredienser som er lik substanser som naturlig finnes i huden og som derfor er godt gjenkjennelige. Dette gir både økt toleranse og bedre resultater. Eksempler på hudlignende ingredienser som vi bruker er: essensielle fettsyrer og triglyserider, peptider, hyaluronsyre, melkesyre, glyserin, sink, niacinamide, C-vitamin, tocopherol og panthenol.
RÅ er dermatologisk testet på sensitiv hud. I tillegg til egne tester gjort på frivillige kunder med sensitiv hud, testes produktene i vår lille-lab og produksjonsenhet og via ALS Laboratory Group Norway AS.

 

Etisk og bærekraftig produksjon i Norge    
 
Vi både utvikler og produserer alle produktene våre i Norge, i vår egen produksjonsenhet og minilab på Vestlandet. Vår produksjon oppfyller de høyeste standarder for bærekraftig og etisk produksjon og følger ISO 22716 Good Manufacturing Practices (GMP), som er en internasjonalt anerkjent standard for god produksjonspraksis i kosmetikkindustrien.

Produktene utvikles av vår grunnlegger Torhild Næss i samarbeid med kjemikere og en toxikolog med lang erfaring i bransjen. Torhild har 18 års erfaring som Hudpleieformulator. Hennes interesse for ingredienser, hud og formuleringsprossesser, og da spesielt produkter for sensitiv hud, oppstod som et resultat av at to av hennes døtre fikk atopisk eksem som baby. I tillegg hadde hun selv utviklet sterk parfymeallergi etter flere år med produksjon med parfymestoffer. Med seg i utviklingen av RÅ har hun også sin eldste datter Amanda, som utdannet seg til hudterapaut ved Hudpleieakademiet i Oslo i 2010. Sammen lanserte de RÅ Skincare i 2014. 

De aktive ingrediensene vi benytter er utviklet av anerkjente laboratorier og er veldokumenterte både når det gjelder effekt og sikkerhet. Alle er fremstilt etter grønne prinsipper og verdier og er 100 % nedbrytbare i naturen. Ingredienser som inneholder palmeolje er RSPO-sertifiserte. Vi benytter et høyt innhold av økologiske planteoljer. Alle produktene passer en vegansk livsstil siden ingen av produktene inneholder animalske ingredienser, og vi overholder selvsagt EUs restriksjoner om ikke å teste kosmetiske produkter eller ingredienser på dyr. Videre har vi svartelistet en drøss med ingredienser som er kjent for å være skadelige for miljøet vårt, for dyr og mennesker.
Våre lufttette airlessflasker som bidrar til å øke holdbarheten på produktet, er fremstilt av 30 % resirkulert Ocean Waste Plastic (OWP), innsamlet fra elver og havet rundt Indonesia. Vi bruker også i stor grad glassemballasje for å redusere bruken av plast.

 

 

Fersk hudpleie som fremmer god hudhelse.

Konserveringsmidler som tilsettes i de fleste hudprodukter for å hindre vekst av bakterier i produktet vil også skade hudens naturlige bakterieflora og hudbarriere. Dette kan også gjøre huden mer utsatt for å bli sensitiv og er mer utsatt for uønskede hudtilstander som eksem, perioral dermatitt, rosacea, akne osv.

Våre produkter lages derfor enten helt uten, eller inneholder minimale mengder med konserveringsmidler, noe som er mye bedre for hudens helse. Produktene våre har derfor lavere holdbarhetstid enn det som er vanlig i tradisjonell hudpleie, og settes til mellom 12 - 24 måneder etter produksjon og er merket med utløpsdato. Produktene produseres opp i mindre porsjoner av gangen, alt etter som hvor stor etterspørselen er, slik at vi alltid får sendt ut friske produkter til kundene våre.  Produktene oppbevares i sval romtemperatur eller i kjøleskap.

Aktive ingredienser er ferskvare.

 Aktive ingredienser som antioksidanter og vitaminer får redusert effekt ved lengre lagringstid, og ved oppbevaring under høyere tempetaturer etc. Vårt "produksjon etter etterspørsel konsept", med en forholdsvis kort holdbarhetstid, bidrar til å sikre at produktene våre forblir virksomme i hele dets levetid slik at du får maksimal effekt av din hudpleie. 

 

 

x