5 tips for sensitiv hud

En tørr, stram og rødmusset hud trenger beskyttelse og ekstra skånsom pleie. Sensitiv er ikke en hudtype men en hudtilstand som kan ramme alle i perioder. For noen blir dette en kronisk tilstand som man må ta hensyn til hele livet. Faktorer som klima, overbehandling av huden med sterke hudpleieprodukter, hudsykdomer, medisiner ol. er noen faktorer som kan gjøre huden sensitiv. Vi har samlet våre 5 beste tips for deg med sensitiv hud og for deg som ikke ønsker å utvikle en sensitiv hud.

 

En sensitiv hud kjennetegnes ofte av:

- Alle hudtyper kan være sensitiv. Både normal, tørr, fet og kombinert.

- Huden blir fort rød og det kan fort oppstå irretasjon i huden.

- Huden kan ofte være lys og sensitiv for sol.

- Sensitiv hud kjennes ofte tørr og stram.

- Den kan svi når du påfører hudprodukter med parfyme.

- Huden reagerer lett på varme og kan bli tørr og rød etter dusj.  

- Fet hud med mye talg kan også være sensitiv og kan utvikle rosacea ved bruk av sterke hudpleieprodukter. 

- Hud med eksem, acne og psoriasis er svært sensitiv. Her er det inflamasjon i huden og den må behandles varsomt. 

 

 

 

 

1. Bruk produkter uten parfyme


Sensitiv hud er svært følsom og hudbarrieren er ofte svekket. Derfor er det viktig å bruke svært milde produkter uten tilsatt duft. Både kunstig og naturlig parfyme inneholder allergener som kan gjøre huden rød og tørr. 

"Parfyme gir en fantastisk duftopplevelse og det føles fantastisk og luksuriøst som å ha en diskre mengde av favorittparfymen på halsen. Men ville du sprayet favorittparfymen i kremen din, rørt rundt og påført den i ansiktet? Det føles helt feil for meg." Forteller Amanda Næss, hudterapaut og drifter av nettbutikken til RÅ Skincare.

2. Bruk en mild rens for din hudtype

En sensitiv hud har en midlertidig svekket hudbarriere og reagerer svært lett på irritanter som konservering, såpestoffer og parfyme. Bruk en mild rens uten såpe som er tilpasset din hudtype. Rensen bør beskytter huden mot uttørring og styrker hudbarrieren. Blir huden tørr, rød og stam etter dusj anbefales det å bruke en oljerens som beskytter huden din mot uttørring fra vannet. Påfør oljerensen før du tar vann i ansiktet og vask deretter bort.

- Sevje cleanse and moisturising oil passer en kombinert til fet hud.       Les mer..

- Har du en tørr hudtype kan du velge Favn cleanse and moisturising oil. Les mer..

3. Kan jeg bruke peeling når jeg har sensitiv hud? 

Dersom huden har synlige røde blodkar øverst i huden, er tynn, rød eller har inflamasjon bør du velge en peeling som ikke inneholder peelingkorn. Er huden ekstra sensitiv pg. solbrendthet eller har utbrudd av eksem bør du unngå alle former for peeling frem til huden er reparert. 

- Kime evening exfoliating cleanser er en svært mild peeling uten korn. Den fjerner døde hudceller uten å rippe opp i huden. La produktet virke i 2-5 minutter for å løse opp døde hudceller. Les mer..

- Renewal night serum Påfør produktet før du legger deg og la det virke mens du sover. Les mer..

4. Beskyttende ansiktskrem for sensitiv hud

Bruk en ansiktskrem tilpasset hudtypen din. Kremen bør inneholde oppbyggende antioksidanter som styrker huden. Det er viktig at huden er fri for parfyme, eteriske oljer og sterke konserveringsmidler. Mange sliter med at produkter for sensitiv hud ofte er klissete og altfor fete for huden. RÅ Skincare har produkter for alle hudtyper tilpasset sensitiv hud.

- Kombinert til fet hud som ønsker en lett konsistens. Les mer..

- Tørr hudtype som trenger produkter med mer olje og næring. Les mer..

- Voksen hud som ønsker å forebygge og reversere hudaldring. Les mer..

 

5. Beskytt huden med en ansiktsolje

Bruk en næringsrik ansiktsolje for å beskytte huden mot ytre irritanter og for å kapsle inn fuktigheten og dermed forhindre fukttap. Bruk en olje tilpasset sensitiv hud. Jojoba olje passer godt for alle hudtyper. Både normal, tørr, fet og kombinert hud. Ansiktsoljen legger du over ansiktskremen din. Dette er spesielt viktig for å beskytte huden i vinterkulden. 

- Jojobaolje er gunstig for å styrke en sensitiv hud. Les mer..

 

x