Gründeren av RÅ har to døtre med eksem

Gründeren sine to døtre har atopisk eksem- dette har vært med å påvirke utviklingen av RÅ Skincare. 

 

RÅ Skincare ble lansert i 2014 etter flere år med utvikling. Produktene er utviklet av Torhild Næss (til høyre på bilde) i tett samarbeid med kjemiker og toksikolog og i dag driver Torhild RÅ sammen med sin datter Amanda (til venstre på bilde). Både Amanda og lillesøsteren var plaget med atopisk eksem fra de var 1 år, og har vært hovedgrunnen til at fokuset i produktutviklingen har vært produkter for sensitiv hud og at RÅ har utviklet en egen serie som er spesielt godt egnet for de med atopisk eksem som heter Favn.

« Jeg hadde rød, sensitiv og veldig tørr hud allerede som baby. Jeg tilbrakte mange timer hos hudlege og det var mange vanskelige perioder med hyppig eksem, spesielt i barn og ungdomsårene, men også i perioder som voksen, forteller Amanda. Min lillesøster hadde også atopisk eksem og var svært plaget.» Amanda Næss.

Torhild utviklet selv lungeproblemer (parfymeallergi og astma), etter flere år med produksjon av hudpleieprodukter med parfymestoffer. "Det å ha to døtre med eksem og i tillegg slite med luftveisplager og astma har vært en stor drivkraft bak produktutviklingen. I tillegg er det jo absolutt helt nødvendig for et forsvarlig arbeidsmiljø i produksjonsenheten vår." Torhild Næss.

 

 

 

 

RÅ har spesialisert seg på utvikling av produkter for sensitiv hud og har også en egen serie, Favn, som er spesielt tilpasset hud plaget av atopisk eksem. Alle ingrediensene i Favn er av en renset kvalitet og selvfølgelig helt parfymefrie slik at de skal være så allergivennlige som mulig. Produktene blir utviklet og produsert av RÅ selv i eget baboratorie og produksjonsenhet i Norge. Serien er dermatologisk testet på svært sensibel hud ved ALS Laboratory Norge. RÅ oppfyller i tillegg de høyeste standarder for bærekraftig og etisk produksjon og passer også for en vegansk livsstil. 

Allergivennlige og duftfrie produkter

Rene og naturlige ingredienser i hudprodukter er som mange av leserne her sikkert smertelig har erfart ingen garanti for at produktet passer hud med atopisk eksem. De fleste profesjonelle hudpleieprodukter for atopisk eksem består som regel av mineraloljer. Dette er døde oljer som ikke trigger eksem. Mineraloljen legger seg som en beskyttende film (plaster) på huden slik at den lettere kan reparere seg. Utover det positive med denne beskyttelsen så hjelper ikke en mineralbasert krem så mye, etter vår erfaring. 

Når vi skulle lage produkter som passet for atopisk eksem ønsket vi å lage de av naturlige planteoljer. De har den egenskaper at de faktisk kan tilføre huden næring. Disse produktene er derfor sammensatt av planteoljer som er renset. Da har beholdt sine pleiende egenskaper fra antioksidanter og fettsyrer og de trekker også inn i huden slik at ikke de hemmer hudens naturlige «funksjoner». Vi kunne snakket mer om dette, men dette er egentlig det viktigste når det gjelder Favn. Når dette er nevnt så har vi ikke bare fått god respons fra de med atopisk hud. Favn er også en foretrukket serie for kunder som generelt sliter med tørr og sår hud, psoriasis, eller på annen måte har en svekket hudbarriære. Vi får også svært gode tilbakemeldinger fra kreftpasienter som har vært igjennom tøffe kurer med strålebehandling. Favn hudpleieserie ble i 2018 nominert i Allergi Award og nå jobbes det med å få den allergisertifisert. 

 

Amanda forteller om det å ha eksem

Veien mot å bli symptomfri har vært lang for min del. Det krevde ikke bare endring i hudpleie, men også kost og livsstil. De siste fem årene har jeg vært nesten helt fri for symptomer på atopisk eksem, men det ligger selvfølgelig latent i kroppen. Det å leve med en hudsykdom er svært krevende og det er så mange ting som påvirker huden. Både kosthold, hudpleie og livssituasjon påvirker huden og dette gjør det utfordrende å finne en balanse man kan leve med.

Det å leve med eksem gjør at mye må planlegges og huskes på. Sjampo og balsam har jeg for eksempel alltid med til frisøren for å unngå å få utbrudd i hodebunnen og ansiktet. Det var litt flaut i starten, men nå har mye blitt en vane. Jeg utdannet meg til hudterapaut som 20-åring. Det å leve med hudutfordringer har gjort at jeg har fått en stor interesse for å lære mer om huden og hvordan kroppen fungerer. - På skolen fikk jeg naturligvis mye problemer med huden og fikk tilslutt slippe å få ansiktsbehandlinger på skolen i en periode på grunn av hyppig eksem. De fleste produktene i hudpleiemarkedet er tilsatt enten parfyme eller eteriske oljer (naturlig duft) som kan være svært irriterende for en sensibel hud. Det at et produkt er naturlig betyr absolutt ikke at det er allergivennlig.

Nå driver jeg en RÅ Skincare sin nettbutikk og fysiske consept store med hudklinikk. Her tilbyr vi veiledning og god kunnskap om huden. Folk med eksem kommer langveis fra for å unne seg en allergivennlig hudpleiebehandling uten duft som kan trigge eksemen. Her kan man få råd og veiledning som kan gjøre det lettere å leve med huden sin. 

Siri har vært plaget med eksem siden hun var barn.

Vi hadde et samarbeid med Siri i podcasten hennes "Siri og de gode hjelperne" Her har Siri et ærlig innlegg hvor hun deler sin erfaring med RÅ Skincare og snakker om det å ha eksem. Siri bruker en kombinasjon av Favn og Kime hudpleieprodukter. 

 

 

x