Slik pleier du huden om høsten

Høsten er en nydelig tid med flotte farger i naturen og det bugner av lokale frukt og grønnsaker. Dagene er mørkere og det er koselig å varme seg inne med te og pakke seg inn i pledd. Huden er dessverre ikke alltid like glad i høsten og for mange forverres ofte huden dramatisk denne årstiden. Hva skyldes egentlig dette og hvordan kan du bevare litt av den sunne sommergløden? 

 

 

Dette skjer med huden om sommeren

Om sommeren skinner solen og dagene er lyse og lange. Vi føler oss freshe, og huden får en nydelig og frisk glød. Solen gir oss påfyll av D-vitamin og energien og humøret er på topp. Selvom solen er viktig for oss har den også en rekke ulemper for huden vår. Når huden utsettes for sol setter huden i gang en beskyttelses-prosess: 

Melaninproduksjonen øker for å beskytte hudcellene våre. Det er dette som gir deg brunfargen som vi ofte lengter etter.
Talgproduksjonen øker og huden føles mykere, men også fetere enn resten av året.
Huden blir tykkere og dermed hoper det seg opp døde hudceller.

Hva skjer med huden om høsten?

Selvom sommeren er nydelig for kropp og sjel har dessverre solstrålene også en rekke negative effekter på huden. Det er ofte først på høsten man merker den negative effekten solen har hatt på huden vår.   

Den friske brunfargen forsvinner litt etter litt og huden har kanskje fått litt pigmentflekker i sommersolen.
Flere døde hudceller gir en tørrere hud. Mange opplever også tette porer, kviser og litt klumper i huden. 
Solstrålene har skadet huden i  større eller mindre grad avhengig av hvor hyppig huden har blitt utsatt for sol, bruk av solbeskyttelse som SPF og hvor godt huden din tåler sol. Solen kan gi alt fra pigmentflekker, fine linjer til hudkreft så husk beskyttelse gjennom sommeren.  

Tips til hvordan du kan beholde den friske sommergløden?

Solen har både tørket ut huden og kanskje også etterlatt seg noen synlige spor i form av tørr hud, tydeligere arr og porer, pigmentflekker og en mer gusten hud. 

Den fuktige luften fra sommeren, varmen og den gode sirkulasjonen kroppen har om sommeren reduseres naturlig når høsten kommer. For å opprettholde gløden må du tilføre nettopp ekstra fuktighet, hjelpe huden og hjelpe huden å opprettholde en god sirkulasjon i kulden.

 

 

Bruk peeling regelmessig for å fjerne den døde huden som har hopet seg opp gjennom sommeren                                                              Renewal night serum er et aktivt serum som fjerner døde hudceller skånsomt ved hjelp av AHA syre. Serumet gir en frisk glød og tilfører rikelig med fuktighet mens du sover. Bruk serumet hver kveld dersom du har acne eller mye tilstopninger i porene. 

TIPS! Har du en tynnere og mer finporet hud kan du bruke serumet 1-2 ganger i uken. Da peeles huden skånsomt mens du sover og du våkner opp med en jevn og myk hud. 

Fyll huden med den fuktigheten den ikke lengre får i sommer luften

I overgangen fra sommer til høst endrer luftfuktigheten og temperaturene seg. Dette påvirker fuktnivået i huden, fordi huden har den egenskapen at den trekker til seg fukt fra luften! Derfor må du fylle på med mer fuktighet i hudpleierutinen.  Nå som luften er tørrere må du tilføre mye mer fuktighet til huden. Det å drikke mye varm urtete og gi kroppen mye fuktighet fra innsiden er utrolig viktig. 

Legg til et serum med mye fuktighet i hudpleierutinen din. Multi Active serum er en aktiv problemløser for huden. Den både fyller huden med fuktighet, stimulerer kollagenproduksjonen og gir økt glød. I tillegg jobber dette super-serumet med å redusere fine linjer og mimikklinjer som ofte blir mer synlig om høsten og vinteren. Serumet kan brukes rundt øyepartiet og der har huden ofte behov for ekstra omtanke. Les mer..

Calm bright complex er et fuktighetsgivende serum som både fyller huden med fuktighet og i tillegg jobber med å gi en jevnere hud med mindre rødhet og pigmentering. Det er akkurat det huden trenger etter sommeren. Serumet påføres før eller blandes med fuktighetskrem for din hudtype. Les mer.. 

 

 

Gi ansikt og kropp regelmessig massasje med en varm olje

Det å regelmessig få opp sirkulasjonen i kroppen vil gi huden en frisk glød og i tillegg vil du føle deg fantastisk. Vi anbefaler å massere kroppen  og ansiktet minimum 1 gang per uke og mer hvis du har mulighet. Ta en liten glassflaske og fyll opp med litt av favorittoljen din. Sett den i vannbad i ca 3 minutter slik at oljen får en behagelig og varm temperatur. Masser både ansikt og kropp med i retning mot hjertet. Den varme oljen absorberes raskt inn i huden og etterlater huden silkemyk. Dersom du har god tid kan du massere hodebunnen 2-3 min. med den varme oljen. Massasje av hodebunnen med varm olje vil bidra til et tykkere, sterkere og mer glansfullt hår. Det er svært viktig at oljen er behagelig varm når hodebunnen masseres. Da trekker den godt inn både hår og hodebunn. La oljen virke i opptil 2 timer før du tar en dusj. Tips! påfør sjampoen i tørt hår (ikke vått) da er det lettere å vaske ut oljen.                                                                                 

Kime massage and body oil er en nydelig olje med jojoba og lavendel som har en avslappende effekt på kropp og sinn. Den passer svært godt på kvelden og du sover godt etter en massasje med denne. Les mer..

Ønsker du en duftfri olje kan du velge favn massage and body oil. Denne passer alle hudtyper og kan brukes av den mest sensible hud. Les mer.. 

x