Tips til deg med kombinert hud

Visste du at normal hudtype ikke er den vanligste hudtypen? I hudpleie skiller vi mellom normal, tørr, fet og kombinert hudtype. Det høres kanskje ut som normal hud er den hudtypen folk flest har. Det stemmer faktisk ikke. Kombinert hud er faktisk den vanligste og mest “normale” hudtypen her i Norge. 

Hva kjennetegner en kombinert hudtype?

En kombinert hud har en kombinasjon av ulike hudtyper fordelt på ulike områder i ansiktet. For eksempel fet hud i T-sonen og tørre kinn. Huden har ofte mer porer og talgproduksjon på nesen nettopp for å smøre og beskytte huden mot kulde. En typisk problemstilling for de med kombinert hud er at huden i pannen og T-sonen ofte blir blank og har store porer. Resten av ansiktet kan ofte være tørt, mer sensitivt og ha ha behov for mer smørning. 

Våre anbefalinger for kombinert hud?

Når du har kombinert hud er det viktig å tilføre huden rikelig med fuktighet men også næring. En kjent feil som de med blank hud ofte gjør er å bruke rensende og uttørkende produkter som “stripper” huden for viktige næringsstoffer og fuktighet. Dette kan bidra til at huden kompenserer og produserer mer talg, slik at huden blir faktisk blankere og fetere. Siden de fleste bruker samme rens i hele ansiktet vil huden i kinnene lide enda mer av den røffe behandlingen og mange vil bli svært rød og få ytterligere tørre flekker og kanskje også sensitiv hud.

Hvilke produkter bør jeg velge når jeg har kombinert hud?

 

Alle hudpleieseriene i RÅ Skincare er uten komedogene ingredienser, noe som vil si at de ikke tetter porer. dermed kan alle produktene brukes for deg som har kombinet hud. "Jeg anbefaler å velge serien som treffer dine behov best. Har du porer i T- sonen, ikke noe særlig acne og en tørr og stram hudoverflate kan du velge Favn eller kime hudpleieserie. Har du en yngre kombinert hud med mer acneproblematikk i de fete partiene og hormonell hud kan du velge Sevje ansiktsserie. I tillegg kan du velge serum som går direkte på dine hudutfordringer. Serumene kan du også legge punktvis på problemområdet. "Forteller Amanda Næss, hudterapaut for RÅ Skincare.

5 favoritter for kombinert hud: 

 

1. Kime evening exfoliating cleanser inneholder de to aktive virkestoffene glycolsyre og vinsyre som bidrar til å fjerne døde hudceller fra overflaten og dermed minske tilkomsten av tilstoppede porer. Perfekt for deg med kombinert til tørr hud som har en følelse av at huden er tørr og fet på en gang. Les mer..

2. Sevje evening exfoliating cleanser er en effektiv men samtidig mild rens som passer for hud med tendens til å være fet som lett kan få utbrudd av kviser og urenheter. Rensen inneholder salisylsyre (BHA), som i tillegg til å løse opp talg fra porene roer ned inflamasjon og rødhet. Rensen etterlater ingen olje på huden og passer deg som liker en rens som virkelig rengjør huden i dybden. Les mer..

3. Renewal night serum er et fornyende nattserum som stimulerer til økt cellefornyelse og fuktbalanse. Huden blir jevnere, porene mindre synlig og huden  får en glattere struktur med en sunn glød. Les mer.. 

4. Clarifying complex er det perfekte serumet for deg som har en kombinert hud som heller mot det fete. Serumet gir mindre synlige porer og urenheter som kviser og tilstoppede porer. I tillegg demper det rødhet og pigmentflekker. Les mer..

 

 

x